Framsida

Vem är Britta Westgärds f.d Mårds

Jag är en 40-talist uppvuxen i Leksand samt även ett par år i Blyberg Älvdalen. Har även bott i Karlstad 63-69, Borlänge 69-74 Gagnef 74-91 samt därefter Borlänge igen f.o.m 1991.

Fram till 1984 arbetade jag på kontor. Från 1984 har jag varit egen företagare i Dekorboden.Har även varit kursledare i porslinsmålning samt även haft kurser i egen regi. Arbetade även med smycken som jag tillverkade i porslin, stengodslera, bullseyeglas samt silverlera.

Numera sen 2004 har jag övergått till det konstnärliga med att måla tavlor i olja och akryl och konsthantverket har fått stå åt sidan.

Under de 20 år som konsthantverkare deltog jag i många intensivkurser både i Norge och Sverige. Mina mest betydande mentorer har varit AnnaStina Orrgren från Kristianstad samt Karin Eklund från Oslo. De två har betytt mycket och gett mig en fin utbildning.

Som tavelmålare har jag inte mycket utbildning. En grundläggande kurs i Vedic Art för Gudrun Nyström samt en veckas intensivkurs på Fornby folkhögskola. Under åren 2004-2015 deltagit i en studiecirkel i Bildas regi med Eva Kempe Slott som ledare.

Jag känner inga krav och regler utan låter min kreativitet få ge utlopp i glädjen att skapa med färg och fantasi. Mest älskar jag att få använda mig av starka färger, strukturer, silkepapper m.m för att bygga upp strukturen på min målning. Det viktigaste är ju att ha roligt när man målar och att man själv är någorlunda nöjd med resultatet.

Ibland känner jag för att måla hus, blommor, frukter men det är den fria målningen där motivet växer fram som tilltalat mig mest. Slutresultat kan bli något helt annat under målningens gång än vad man tänkt sig.

Mina senaste års projekt har varit att färdigställa en massa stengods- och porslinssmycken som varit halvfärdiga sen många många år tillbaka. Jag har även gett ut en släktbok "Soldat 121 Eklund" som är släkten på min mors sida. I maj 2017 började jag med en till släktbok på min fars sida "Från stam till grenar". Nu i november 2019 är boken klar och inlämnad till tryckeriet. I och med detta kände jag att nu vill jag ta tillbaka mitt flicknamn Westgärds, vilket jag numera heter.

Jag skall förbereda för utförsäljning av mitt handmålade porslin- och glas. Vill bara fortsättningsvis ha kvar smycken och tavlor.

Ja så ser livet ut idag för mig.   Mycket kan hända och det är bara att haka på och se vad som händer.

Jag hoppas att min sjukdom kronisk hjärtinsufficiens samt KOL inte kommer att hindra mig i min fortsatta kreativitet.

 

Senaste kommentarer

28.04 | 20:32

Jag läser gång på gång om deras öden och förundras över att de även orkade ta hand om "fosterbarnen" Vilka fina förfäder vi haft. Jag beundrar arbetet du gjort

28.04 | 19:34

Vilket jättejobb du lagt ner med att hitta uppgifter om alla. Ser med spänning fram mot att få läsa boken.

28.04 | 19:14

Vad spännande det ska bli att få ta del och läsa släktboken. Farfar Alrik talade om Gustaf och Axel och syster Anna henne fick jag träffa flera gånger.