Min blogg

Hej igen  Ja nu har vi kommit nästan halvvägs in på 2016. Vi hade sommarvärme några veckor och mina dalialökar ville ut i sommarvärmen. Jag delade dem inte utan planterade dem i det skick de var och jag fyllde 42 krukor. Efter några dygn fick jag lov att ta in dem under tak för frosten var i annalkande. Nu hoppas jag att de får komma ut i luften om någon dag och så får vi avvakta nästa frostnätter i början av juni. Men då blir de i såfall övertäckta med fiberduk,

Jag fick min släktbok klar och kunde leverera den till jul. När jag höll första provexemplaret i min hand var det en mäktig känsla som for i mig. Jag kände mig faktiskt väldigt stolt över det enorma arbete jag lagt ner på denna bok. Fick också reda på av tryckeriet att de skickat boken till alla större arkiv i Sverige för arkivering i framtiden.

Ja annars rullar allt på i nästan samma takt som tidigare. Jag som skulle ta det så lugnt och bara måla tavlor då och då fick en enorm energikick i stället och nu tillbringar jag dagarna med att måla upp ett lager med glas och sen skall jag ta reda på allt vitt porslin som ligger omålat.

Min väninna AnnaStina Orrgren Persson avled i januari och jag var ner till Kristianstad i april och besökte hennes dotter Kristina. Vilket enormt nedlagt välgjort arbete i konst och konsthantverk hennes mamma efterlämnat. Jag fick en energikick utan dess like av denna resa.När jag kom hem tog jag fram alla smycken som var halvfärdiga och började genast se till att få dem klara.

Ja det är bäst att köra på när lusten och orken finns. Men visst känner man att det är inte som förr i tiden. Åren tar ut sin rätt. Fördelen med att vara pensionär är att man inte har krav på sig med bestämd arbetstid utan man får ta den tid man känner att man orkar med att "jobba".Ingen som klandrar en om man inte orkar med allt på en dag.

Ja i juni flyttar våra hyresgäster tillbaka till sina hemorter Grästorp och Alingsås. De har pluggat här på högskolan i 4 år och vi kommer att sakna dem mycket. Fina underbara ungdomar. Vi har redan nya hyresgäster som flyttar in 1 augusti. Mats och Hannele. Jag är helt säker på att vi kommer att få mycket glädje av dem och att vi kommer att trivas bra tillsammans. Vi har en liten uthyrningslägenhet på 2,5 rum och litet kök. Ca 40 kvm som ligger i en uthuslänga på gården. 

Men en vecka i juli månad har vi tänkt ha en Loppis här på gården och tömma allt i uthusen och det vi inte behöver. Det behövs en rejäl rensning.

Just nu har jag 49 av mina tavlor utställda i lobbyn på hotell Gustaf Wasa i Borlänge. Skall hämtas hem 28 maj. Sen närmar sig min största utmaning hittills i mitt liv. Jag skall ställa ut ensam på Galleri T på Österlånggatan 3 i gamla stan i Stockholm 10-15 september. Det är med stor spänning jag ser fram emot denna vecka i Stockholm. Vernissage blir 10 september men jag kommer att återkomma om detta arrangemang.

Ja nu är det bara att invänta sommaren och vackra dagar. Mitt kroniska hjärtflimmer och kol gör att jag inte klarar att vara i solen men det finns ju skugga. I sommar skall vi inte till Tyngsjö. Vi har gjort vårt där efter 9 år men det är en stor saknad att inte hålla på med det arrangemanget längre. En dagstur dit blir det säkert en av dagarna i vecka 30 och så hoppas jag kunna åka till Blybergsdagen- Det är 10 år sen jag var där sist. Det blir säkert en del till ställen som skall besökas i sommar om vädret tillåter.

Jag önskar att alla får en skön sommar.

 

 

Senaste kommentarer

28.04 | 20:32

Jag läser gång på gång om deras öden och förundras över att de även orkade ta hand om "fosterbarnen" Vilka fina förfäder vi haft. Jag beundrar arbetet du gjort

28.04 | 19:34

Vilket jättejobb du lagt ner med att hitta uppgifter om alla. Ser med spänning fram mot att få läsa boken.

28.04 | 19:14

Vad spännande det ska bli att få ta del och läsa släktboken. Farfar Alrik talade om Gustaf och Axel och syster Anna henne fick jag träffa flera gånger.