Min blogg

  Ja nu har vi kommit in i oktober och har härliga Brittsommardagar som snart byts ut mot kallare dagar och frostiga nätter. Dahlialökarna är uppgrävda och lagda i förvaring till nästa år. Utemöblerna undanställda. Det ser tomt ut i rabatterna men nu får man istället njuta av alla vackra höstfärger naturen bjuder på.

Ja vad har hänt de siata 7 månaderna sen jag sist skrev på bloggen. Jo vår katt Molly som skulle vara innekatt blev till slut en blandning av inne och utekatt Det gick inte att hålla henne inne när sommarvärmen kom. Med stor bävan vad som skulle ske så öppnade vi dörren för henne och hon fick springa fritt på gården. Vilken glädje vi kände när vi märkte att det gick bra. Hon accepterade att stanna hemma på gården fast nån enstaka gång besöker hon grannarnas gård. Hon kommer in fasta tider för lunch o middag samt mellanmål. När hon fått sitt kvällsmål i 18-tiden är hon sedan inne tills nästa morgon i 9-tiden då hon vill ut. Inga problem vi är så nöjda med henne och vad jag förstår är det ömsesidigt.

Förutom Molly så har det rullat på med olika aktiviteter. Jag är ju kassör i föreningen Konst i Kvadrat och vi har för en vecka sedan haft vår årliga samlingsutställning på Magasinet i Falun som åtföljts av att vi medlemmar ställer ut på olika ställen i Borlänge och Falun. Själv ställde jag som jag brukar ut på Wasabryggeriet i Borlänge tillsammans med Carin Rosell och Katarina Ingvaldsdotter. Jag fick 2 stora tavlor sålda på Magasinet. Glitter o Glamour samt Fallande frukt

Hela våren gick åt till förberedelser för Tyngsjödagarna som är vecka 30 varje år. Det blev xtra mycket i år eftersom vi förutom bygdegården även fick ta hand om serveringen nere vid prästgården. Detta var 9:e året vi var där och även det sista. Det var med starka känslor jag lämnade Tyngsjö. Hur mycket jobb det än inneburit så har det varit en härlig känsla att få åka dit. Träffa alla duktiga hantverkare och besökare. Än en gång ett stort tack till alla. Den fina avslutningskvällen där jag avtackades glömmer jag inte. Väl hemkommen fick jag av Berit en underbar fotobok över årets dagar i Tyngsjö bygdegård.

Inget gott som inte har något ont med sig. Efter Tyngsjö hann jag vara hemma 1 vecka innan det var dags att checka in på ett nytt ställe. Denna gång Falu lasarett avd 15 kirurgen. Mitt blodtryck var på tok för lågt under 90 i övertryck. (har i vanliga fall för högt) och jag hade sår i tolvfingertarmen.  Efter 4 dygn fick jag komma hem och efter 5 dygn hemma var det dags för ambulansfärd igen till Falu lasarett men då till Kardiologen- Blev kvar i 3 dygn. Läkarna misstänkte att mitt hjärta var så ansträngt och att mitt flimmer fått jobba så hårt att det utlösts en kärlkramp. Tur i oturen så tog de bort en massa medeciner men satte in magsårsmedecin. Nu känner jag att jag börjar komma tillbaka igen fast det är dåligt med orken. Blir mycket flåsande.

Jag måste nu arbeta för att få min släktbok färdig, Många tankar kommer upp när man blir sjuk. Skall jag hinna få boken klar m.m.  Men detta är nu Prio 1.  Hoppas bara att de jag kontaktar för kompletteringar svarar snabbt.

 

Senaste kommentarer

28.04 | 20:32

Jag läser gång på gång om deras öden och förundras över att de även orkade ta hand om "fosterbarnen" Vilka fina förfäder vi haft. Jag beundrar arbetet du gjort

28.04 | 19:34

Vilket jättejobb du lagt ner med att hitta uppgifter om alla. Ser med spänning fram mot att få läsa boken.

28.04 | 19:14

Vad spännande det ska bli att få ta del och läsa släktboken. Farfar Alrik talade om Gustaf och Axel och syster Anna henne fick jag träffa flera gånger.