Min blogg

Ja nu är vi redan strax inne på februari 2015 och jag har inte varit aktiv något på bloggen under 2014. Ja vad hände egentligen 2014. Det har varit ett år där det hänt både det ena och det andra. Sorg i släkten, sjukdom o operation nära anhörig men det har även funnits många glädjestunder.

Jag har kännt mig ganska vissen mest hela året. Orkeslös helt enkelt. Men jag har ialla fall försökt vara rätt så aktiv med min tavelmålning, en del konstutställningar, allt arbete omkring Tyngsjöveckan ( se www.Tyngsjo.se ). Dessutom arbetet som kassör i KIK Konst i kvadrat. Men jag har mycket att tacka min sambo Lars för som ställer upp och stöttar mig i det mesta.

26 oktober 2014 adopterade vi katten Molly 2,5 år  från Bergslagens katthem. Livet förändrades och jag började bli piggare. Månaden efteråt fick jag en medicin för mitt KOL. Nu blir jag inte lika andfådd som tidigare. Skulle kanske ha haft denna medicin redan för 2 år sen. Men bättre sent än aldrig heter det ju. Jag kan nu vara vaken hela dagarna utan att sova ett par timmar varje em. Lusten har återkommit och jag börjar se framåt igen.

Detta gör att jag återupptagit arbetet med den släktutredning jag började med 2013. Ett enormt arbete där jag lagt ner oräkneliga timmar. Skall försöka få dokumentationen klar till sommaren. Den skall sammanställas och renskrivas. Detta arbete har gett mig en intressant inblick i min släkt även om det är långt avsides och tillhör många olika släktgrenar. Men vi alla ca 460 st som är med i denna dokumentation härstammar från våra stamförfädrar Anders Petter o Anna Stina Eklund i Väster Färnebo i Västmanland. Det ställe där den stora skogsbranden härjade i höstas.

Förutom alla namn ca 460 som ingår från 1850 -2013/delvis 2014 så har jag tagit fram Anders Petters soldatbrev, soldatrulla och bouppteckning. Gjort en förteckning över släktskapsrelationer samt en förteckning över släkt i rakt nedstigande led. Beskrivit  soldater och soldattorp under 1800-talet. Gjort en liten berättelse om Anders Petter och Anna Stina samt deras anfädrar. Kartor från Väster Färnebo. Beskrivit Spanska sjukan där flera av våra släktingar avled. Silverrävar och porfyrbrott i Älvdalen m.m. Jag tror att det kan bli en intressant läsning. PS Detta är en släktdokumentation som berör släkten på min mors sida.

 

 

Senaste kommentarer

28.04 | 20:32

Jag läser gång på gång om deras öden och förundras över att de även orkade ta hand om "fosterbarnen" Vilka fina förfäder vi haft. Jag beundrar arbetet du gjort

28.04 | 19:34

Vilket jättejobb du lagt ner med att hitta uppgifter om alla. Ser med spänning fram mot att få läsa boken.

28.04 | 19:14

Vad spännande det ska bli att få ta del och läsa släktboken. Farfar Alrik talade om Gustaf och Axel och syster Anna henne fick jag träffa flera gånger.