Min blogg

Ja nu har vi hamnat i årets sista månad (julmånaden) med alla måsten som borde göras. För min del är julstöket något som inte prioriteras längre.

Det som jag nu har framför mig är att försöka tömma mitt lager och inventarier från min f.d affär Dekorboden. Därför kommer jag att ha en stor utförsäljning nästa vecka och förhoppningsvis bli av med det mesta. Min tanke är att kunna ha lokalen där jag tidigare hade min affär (hemma på gården) till ett slags Galleri med mina tavlor. Jag kommer att fortsätta måla tavlor och då tillsammans med mina kamrater i målargruppen Kontrasterna.

Det allra största projektet jag har framför mig är att ordningställa det stora släktregister jag håller på med. Ett jobb som tar oerhört mycket tid men som är väldigt intressant. Jag förstår hur amerikanarna som är med i TV-programmet "Allt för Sverige" känner samhörighet med flydda tider. Jag vet hur jag kände när jag stod vid platsen där soldattorpet stått som min morfar föddes i och hur känslorna kommer fram när jag är i Blyberg eller uppe i S Bergsäng. Många fnyser åt detta nu men de flesta kommer säkert en dag att få uppleva känslor och tankar kring våra anfäder.

Om jag inte skriver mera nu före jul så hoppas jag att ni alla får en skön och härlig Jul.

 

Senaste kommentarer

28.04 | 20:32

Jag läser gång på gång om deras öden och förundras över att de även orkade ta hand om "fosterbarnen" Vilka fina förfäder vi haft. Jag beundrar arbetet du gjort

28.04 | 19:34

Vilket jättejobb du lagt ner med att hitta uppgifter om alla. Ser med spänning fram mot att få läsa boken.

28.04 | 19:14

Vad spännande det ska bli att få ta del och läsa släktboken. Farfar Alrik talade om Gustaf och Axel och syster Anna henne fick jag träffa flera gånger.